Hoe je Google te vriend houdt met taalfouten (of niet)

Moet je taalfouten maken voor Google?

Moet je slecht Nederlands gebruiken omdat je lezers dat ook doen? Onze Taal besteedt in het septembernummer aandacht aan webredacteuren die voor een dilemma staan: of laag terecht komen in de zoekresultaten van Google, of incorrect Nederlands schrijven. De meeste mensen zoeken immers niet naar bed-and-breakfastaanbieding maar naar bed & breakfast aanbieding.

Een duivels, maar gelukkig vals dilemma. Een goede zoekmachine-ranking hoeft namelijk helemaal niet ten koste te gaan van correct taalgebruik. Sterker nog, op den duur zijn taalfouten juist slecht voor je positie in de zoekresultaten.

Lees verder op het blog van Lewis PR (of bekijk de Engelse versie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *