‘U geeft nog steeds geen antwoord op de vraag…’

'U geeft nog steeds geen antwoord op de vraag'

De Maastrichtse burgemeester Onno Hoes liet zich door een 3FM-programma verleiden tot uitspraken over de niet-bestaande ontsnapte tbs’er Balthazar Blaaskaak. Gênant. Zelf verdedigt hij zich door te zeggen dat hij de naam maar half verstond. “En dan geef je een reactie die je in zo’n geval hoort te geven.” Sorry?

Sinds wanneer ‘hoor’ je onzin uit te kramen als je iemand niet verstaat? Het lijkt mij logischer om iemand te verzoeken de vraag te herhalen. Of, laten we elkaar nou geen mietje noemen, door in dit specifieke geval gewoon toe te geven dat je niet weet waar de journalist het over heeft.

“Die man is gewoon gek. Het is toch erg dat een volksvertegenwoordiger een verhaaltje uit zijn duim zuigt?” Niet mijn woorden hoor, ze komen van Hoes’ levenspartner Albert Verlinde. Toen het over John Leerdam ging. Het toenmalige Kamerlid trapte een jaar geleden namelijk in gelijksoortige grap van 3FM, en werd kirrend door de roddelkoning in RTL Boulevard afgebrand: “Wat is hij dom!”

Nu zijn eigen partner het mikpunt is van spot houdt Verlinde de kaken op elkaar. Logisch, alleen een dwaas heeft het op tv over privé-aangelegenheden. Daarom zeg ik het maar weer, en dit geldt voor alle politici: geef nou gewoon eens toe dat je het antwoord op de vraag niet weet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *