Gelijk aan alle fronten

We can do it

Sterven in de loopgraven, daar hoef je als Amerikaanse vrouw niet mee aan te komen. Tenminste, nog niet. Binnenkort worden namelijk ook zij naar de vuurlinies gestuurd. Gelijkheid op, maar ook áán alle fronten.

Je kunt je afvragen waarom de feministes de honden in die hoek niet lekker hebben laten slapen, maar blijkbaar is het een nogal belangrijke principekwestie. Anne Coughlin, rechtendocente aan de University of Virginia: “Geen enkele werkgever mag iemand weigeren om het feit dat ze een vrouw is. Waarom het leger dan wel?

Vorig jaar bracht Coughlin daarom balletje aan het rollen dat zou leiden tot een rechtszaak tegen het Amerikaanse leger. Inzet: vrouwen moeten ook naar het front worden gestuurd. Minister van Defensie Leon Panetta vindt het allemaal wel best en wacht de uitspraak van het proces niet eens af. Als vrouwen zo nodig naar het front willen, dan stuurt hij ze toch lekker naar het front?

NRC.nl:

“Vrouwen in het Amerikaanse leger mogen een gevechtsrol gaan vervullen. Een verbod daarop wordt binnenkort afgeschaft.

(…)

Vrouwen kunnen met het schrappen van het verbod, dat sinds 1994 van kracht was, net als hun mannelijke collega’s naar het front worden gestuurd.”

Wat zullen veel meiden Coughlin straks dankbaar zijn als de mortieren, kogels en ledematen van hun bataljon-genoten ze om de oren vliegen. Dat ze dat als vrouw mogen meemaken zeg.

Niet dat de rechtendocente daar iets van zal merken hoor. Nu ze haar gelijk heeft gehaald veranderen oorlogen weer in een ver-van-haar-bed-show. Die ligt met haar principes lekker warm en veilig onder de dekens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *