Kanspakker: schrijf je eigen managementboek

David Brent

Weg met die opleiding journalistiek. Afschaffen die hr- en communicatieopleidingen. En kom al helemaal niet aan met een scholing in de transportsector. Geen droog brood mee te verdienen. Een technische opleiding dan? Of iets in de ict misschien? Een studie Duits? Niets van dat alles, de echte big business zit hem in de managementboeken.

Sorry, wat? Managementboeken! Alleen al in 2012 verschenen er 313.467 verschillende, waaronder de titels Ondernemen met lef , Verdraaide organisaties, Iedere medewerker strateeg, Blauwe Bananen, Het Berenschot leiderschapsboek, Slimmer leidinggeven, Doorbreek de cirkel!, Gamestorming, Hoera, reorganiseren, Onze ijsberg smelt!, Herrie of harmonie?, Het gezeur de baas, Het Rijnland praktijkboekje en (bekend van de stationsabri) MBA in een dag.

En denk maar niet dat de markt verzadigd is. Een beetje manager wil méér! De site Managementboek.nl heeft een omzet van 15 miljoen euro per jaar en wie geïnteresseerd is in de titels voor 2013 moet er snel bij zijn of hij vist achter het net. Kortom, de managementboeken zijn niet aan te slepen.

Gelukkig kun jij hier een graantje van meepikken. Voor slechts 299 euro (ex btw) biedt Uitgeverij Haystack namelijk een cursus managementboekenschrijven:

“Na de masterclass kun je als deelnemer een uitgewerkt boekvoorstel schrijven met titel, synopsis, inhoudsopgave en een (inleidend) hoofdstuk. Bovendien leer je hoe uitgevers denken en profiteer je van de ervaring van succesvolle auteurs.”

Kijk, dat is nou een opleiding waar je wat mee kunt. Grijpen die kans, schrijf je eigen managementboek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *