Jan-Frans Mulder: Zeelands grappigste

Stel: je bent CDA-burgemeester van een kleine gemeente in Zeeland. De regio wordt geteisterd door overvallen op Chinese restaurants. Wat zet je op Twitter? Als het eerste is wat in je opkomt: ‘daal maak ik een glap ovel,’ dan is je naam waarschijnlijk Jan-Frans Mulder en ben je burgervader van de gemeente Hulst.

Want dat is jouw stijl. Je favoriete tv-programma is Come Fly With Me (uiteraard de remake met Carlo en Irene), en je hebt alle videobanden van André van Duin in huis. Maar ook zelf ben je een begenadigd komiek. Dat blijkt wel uit het feit dat alle kinderen onder de zes op familiefeestjes altijd smakelijk om je moeten lachen.

Daarom stapel je op Twitter kwinkslag op dijenkletser. Wie zegt dat politiek saai moet zijn? Toen Cohen aftrad, schreef je bijvoorbeeld dat het maar een fractie scheelde of hij was doorgegaan. Haha, je weet wel, vanwege Tweede Kamerfractie. Als dat geen volgepieste broeken oplevert onder je volgers dan weet ik het ook niet meer.

En ach, dat gezanik over die chineestweet van je. Dat zei je gewoon op persoonlijke titel. Oké, op je Twitter-profiel staat dat je burgemeester van Hulst bent, maar dat betekent nog niet dat je ook in die hoedanigheid naar buiten treedt. Dat verhaal kun je best blijven volhouden. Je woorden intrekken? Nee joh, absoluut niet nodig, hoor je nooit meer wat van. Dat bericht blijft lekker staan en daarmee basta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *