From zero to Hero, Brinkman ging van zuiplap naar PVV-partijgeweten

Hero Brinkman

Hero Brinkman stapt uit de PVV. De man die in eerste instantie bekend werd door zich in een dronken bui agressief te gedragen, werd al snel de stem van redelijkheid binnen zijn partij. Nu gaat hij verder als eenmansfractie. “De PVV draait alleen om Wilders. Al mijn pogingen om te democratiseren zijn gedwarsboomd.”

Wat radio kan leren van internet

Wat radio kan leren van internet

Je merkt er tijdens het luisteren niet zoveel van, maar via rds (radio data systeem) zenden radiostations digitale informatie over fm naar je toestel. Handig als je in de auto zit. Zo kun je van Groningen naar Maastricht rijden en naar je favoriete zender blijven luisteren zonder steeds de frequentie aan te passen. Rds zou ook gebruikt kunnen worden om de vindbaarheid van radiostations te verhogen, maar dat gebeurt maar zelden. Wat dat betreft kan radio nog veel leren van internet.

Reclame-tattoo? Lekker origineel…

Golden Palace

Je moet het er maar voor over hebben: Uwe Tröschel uit Duitsland is van plan zijn hoofd vol te tatoeëren met reclame om zo een ton binnen te slepen voor een hondenasiel. Blijkbaar nog opmerkelijk genoeg om de (internationale) pers te halen, maar origineel is het al lang niet meer. Veel kans van slagen heeft hij dan ook niet.

Jan-Frans Mulder: Zeelands grappigste

Stel: je bent CDA-burgemeester van een kleine gemeente in Zeeland. De regio wordt geteisterd door overvallen op Chinese restaurants. Wat zet je op Twitter? Als het eerste is wat in je opkomt: ‘daal maak ik een glap ovel,’ dan is je naam waarschijnlijk Jan-Frans Mulder en ben je burgervader van de gemeente Hulst.

Het recht om onfatsoenlijk te zijn

Onfatsoenlijk

Deze week stonden in verschillende media onze grondrechten ter discussie. In de Volkskrant werd gedebatteerd over een verbod op online anonimiteit, in Buitenhof een column over het inperken van persvrijheid. Allemaal in de naam van fatsoen. Terwijl niet iedereen daar behoefte aan heeft.